Nike, een groot merk

Nike, een van de bekendste sportmerken ter wereld. Gedragen door grote sportmannen en vrouwen en is dus wereld wijd bekend. Maar hoe komen ze eigenlijk aan hun naam en aan hun bekende logo?

Hoe is het ontstaan?

Nike is een Amerikaans bedrijf en is opgericht door¬† Bill Bowerman en Phil Knight in 1978 onder de naam “Blue Ribbon Sports. Een jaar later vonden deze twee mannen Blue Ribbon Sports maar niks dus noemde ze hun bedrijf Nike. Nike is ook de Griekse godin van de overwinning.¬† Behalve haar hoofdmerk Nike behoren de merken Air Jordan, Bauer en Converse ook tot Nike.Het hoofdkantoor van Nike is gevestigd in Beaverton, Oregon. Het hoofdkantoor voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika is sinds 1999 gevestigd in Hilversum. Phil Knight is nogsteeds de voorzitter van Nike.

Alle producten van Nike.

Nike heeft veel producten die ze verkopen, maar de bekendste van allemaal zal waarschijnlijk de schoenen zijn. Je zegt eerder ik heb Nike schoenen gehaald dan dat je een Nike trui haalt. Meestal zijn Nike producten duur, maar met een kortingscode van Nike kun je lekker met korting shoppen. Elk jaar komen weer nieuwe producten erbij zoals schoenen, ballen, petten etc.

Sponsors

Nike is even min als Adidas een groot sponsor van grote clubs zowel in voetbal als in tennis. Jullie kennen allemaal waarschijnlijk wel Rafael Nadal. Hij heeft een contract met Nike dus tijdens het sporten draagt hij Nike kleding, maar ook buiten werk tijd. Nike Sponsort ook landen zoals Frankrijk.

Comments are closed.